Beschrijving coeliakierapport

Het NutraHacker Coeliakie-rapport onderzoekt polymorfismen van één nucleotide die betrekking hebben op coeliakie. Coeliakie komt voor bij 1/133 mensen. Bij mensen met lichamelijke klachten komt coeliakie voor bij 1/56 mensen. Ongeveer 95% van de coeliakiepatiënten een vorm van HLA-DQ2 tot expressie brengen en de rest is meestal HLA-DQ8-positief. HLA-DQ2 wordt gedragen door ongeveer een derde van de blanken, dus HLA-DQ2 of -DQ8 is noodzakelijk maar niet voldoende voor coeliakie.

Dit rapport is geen diagnostische test, maar heeft een negatief voorspellende waarde aangezien coeliakie hoogst onwaarschijnlijk is wanneer de predisponerende allelen afwezig. Een positief resultaat duidt op enige genetische aanleg voor coeliakie, maar het is over het algemeen nog steeds onwaarschijnlijk. Tabel 1 geeft de HLA-status aan als relevant voor coeliakie. Het is geen uitgebreide analyse van HLA, een van de meest complexe genen in het menselijk lichaam! De meeste mensen zullen geen gegevens hebben voor DQ4 en DQ7 omdat die niet vaak gegenotypeerd lijken te worden, maar die varianten zijn ongewoon.

Het NutraHacker-coeliakierapport toont u het percentage personen met uw HLA-haplotype waarvan is vastgesteld dat ze anti-glutenantilichamen hebben (een marker voor coeliakie).

Voor een voorbeeld van een coeliakierapport klik hier

Upload onbewerkte dna-gegevens om uw eigen gepersonaliseerde coeliakierapport te krijgen in de NutraHacker Store.