FAQ

Het is gebruikelijk om te zien dat sommige supplementen zowel worden aanbevolen als waartegen worden gewaarschuwd. Er treden conflicten op omdat onze software elke rsID afzonderlijk bekijkt en alleen voor dat specifieke polymorfisme een aanbeveling doet. Het menselijk lichaam is zeer complex en kan zowel positieve als negatieve reacties op verschillende verbindingen hebben. Elk conflict moet op persoonlijke basis worden beoordeeld - mogelijk zal de juiste manier van handelen blijken uit de biochemie van de betrokken genen, of u moet mogelijk vertrouwen op vallen en opstaan. Twee voorbeelden die vaak voorkomen zijn curcumine en methyl-B12.

Curcumine is een fascinerende stof met veel effecten op het lichaam. Het heeft leverbeschermende effecten, kan worden gebruikt om slecht functionerende ontgiftingsgenen te stimuleren en is neuroprotectief. Het remt echter MAO-A, wat een negatief effect kan hebben op de biochemie van de hersenen, vooral als u een laagfunctionerende vorm van MAO-A heeft. In dit geval wil je misschien curcumine proberen vanwege de gezondheidsvoordelen, maar stop ermee als er bijwerkingen merkbaar zijn.

Als methyl-B12 wordt aanbevolen als de optimale vorm van B12, maar je een bijwerking hebt op methyldonoren , dan is hydroxy-B12 waarschijnlijk een betere keuze. Sommige polymorfismen in COMT zorgen ervoor dat het enzym minder snel functioneert, waardoor methyldonerende verbindingen zich kunnen ophopen. je eigen genetica. Sommige conflicten zijn onvermijdelijk, maar dat komt omdat we je de meest diepgaande kijk geven in je eigen persoonlijke genetica die tot nu toe beschikbaar is!

Een methyldonor is een molecuul dat een beschikbare methylgroep (-CH3) heeft voor reactie in het lichaam. Methylgroepen kunnen worden gebruikt om stoffen in het lichaam activeren/inactiveren en zaken beïnvloeden zoals leverontgifting, histamine, niveaus van neurotransmitters in de hersenen, en DNA-expressie. Een paar voorbeelden van methyldonoren als supplementen zijn trimethylglycine, SAM-e en methylcobalamine.

NutraHacker geeft geen doseringsinformatie voor suppletie. Deze informatie staat op de supplementflacons en kan variëren afhankelijk van de vorm van het supplement en de gewenste doelen.

Ga aan de slag door uw onbewerkte gegevens te uploaden op de pagina waarnaar hieronder wordt verwezen:

upload je onbewerkte 23andMe-, AncestryDNA-, tellmeGen- of MyHeritage-bestand.

Na het invullen van de vragenlijst kunt u alle beschikbare producten aanschaffen.

  1. Volledig genmutatierapport (37 USD) VOORBEELD
  2. Coeliakierapport (20 USD) VOORBEELD
  3. Vervoerderstatus (23 USD) (alleen beschikbaar voor onbewerkte 23andMe-gegevens) VOORBEELD
  4. Fitness (55 USD) VOORBEELD
  5. Depressie (85 USD) VOORBEELD
  6. Tandheelkunde (60 USD) VOORBEELD
  7. Lactatie (85 USD) VOORBEELD

Nadat u uw bestand (~400 MB) hebt gedownload, voert u de volgende stappen uit om toegang te krijgen tot uw gegevens:

  1. pak het gecomprimeerde archief uit en pak het uit (zie instructies hier )
  2. installeer een teksteditor die het grote tekstbestand aankan (Windows options, Mac programma, met Linux kun je 'less' gebruiken in de terminal)
  3. open de .vcf-bestanden (Variant Call Format) met de teksteditor uit stap #2


Voor een overzicht van de .vcf-bestandsindeling (Variant Call Format) klikt u hier

Het geïmputeerde genoombestand dat beschikbaar is na het invullen van uw vragenlijst is het resultaat van het uitvoeren van het Beagle-genotype toerekeningsalgoritme op geüploade gegevens. Het resultaat is een uitgebreide en geschatte versie van uw onbewerkte gegevensbestand naar ongeveer 30 miljoen locaties.

Vanwege het drempeleffect vertonen mitochondriën doorgaans geen negatieve gezondheidseffecten totdat 25% van het mitochondriale genoom is gemuteerd (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12467494). We hebben veel mitochondriën per cel en ze hebben een hoge mutatiesnelheid, dus hoewel snp-analyse in mitochondriën nuttig is voor geografische en historische analyse, zijn we van mening dat analyse voor algemene gezondheidsdoeleinden beperkte voordelen heeft.

RSID: Referentie SNP-cluster-ID (dit nummer geeft een uniek polymorfisme in het genoom aan, beschouw het als het 'adres' waar u de allelen zoekt waarin u geïnteresseerd bent).

VERWACHT: dit is de voordeligere versie van een polymorfisme. Meestal is dit het meest voorkomende type, maar soms heeft de minder voorkomende versie juist een betere functie.

GENOTYPE: Uw werkelijke allelen vergeleken met de verwachte. Omdat we twee kopieën van genen hebben, krijg je twee allelen, tenzij je een man bent en het gen op het Y-chromosoom ligt.

RISICO: de afwijking van verwacht. Geel (1/2), ook wel heterozygoot genoemd, betekent dat je één 'normale' kopie van een allel hebt en één gewijzigde versie. Rood (2/2 of 1/1) is homozygoot, wat betekent dat er geen 'normale' kopie bestaat. Deze zijn natuurlijk serieuzer!

GENOTYPE FREQUENTIE: De prevalentie van uw genotype, of combinatie van allelen, in de populatie. Het is interessant om te vergelijken en te zien hoeveel anderen zijn zoals jij, nietwaar?

Dat klopt, dit rapport is alleen voor de kans op coeliakie wat in dit geval onwaarschijnlijk is. Het dekt geen andere oorzaken van glutengevoeligheid. Zie Coeliac.org voor meer informatie over glutengevoeligheid.

Beschouw dit rapport meer als een hulpmiddel dan als iets dat precies beschrijft wat u moet doen. De eerste suggestie is om te trekken omhoog de dynamische grafieken (de staafdiagrammen), selecteer uw etniciteit en selecteer vervolgens 'Alle behandelingen met voorspellingen'. De voorspellingen zijn: gebruikt om een ​​oordeel te vellen wanneer uw variant heterozygoot is. Op de gevormde kaart zoek je naar medicijnen die de hoogste groene balk naar laagste rode balk (groen is een gen met een positieve respons en rood is een verminderde respons). Je zult een hebben weinigen die opduiken als goede opties, en je kunt in het algemeen kijken naar welke klassen die zijn, en als ze in verschillende klassen zitten, kun je beslis welke klasse antidepressiva er goed uitziet.

Als je mee wilt doen aan het onderzoek, of samenwerkt met een arts die het wil zien, kun je de dynamische tabel en zoek op elke gewenste variabele, zoals voor de specifieke med. Dat zal de gegevens, reacties en onderzoek opleveren, zodat u het kunt zien hoe de informatie is verzameld.

Voor stapsgewijze instructies van Ancestry.com, klik hier.

Voor stapsgewijze instructies van 23andMe.com kunt u klik hier.

De gegevens van Genes for Good hebben te weinig overlap met ons systeem waardoor wij deze gegevensbron niet verwerken.

Om een e-mailadres op de witte lijst te zetten, geeft u expliciet aan dat u e-mail van dat adres wilt ontvangen. Zie hoe u een 'witte lijst' in Gmail instelt.