Cöliákia jelentés leírása

A NutraHacker Cöliákiás jelentés a cöliákiára vonatkozó egyetlen nukleotid polimorfizmusokat vizsgálja. A cöliákia 1/133 embernél fordul elő. A testi tünetekkel küzdőknél a cöliákia 1/56 embernél fordul elő. A cöliákiás betegek körülbelül 95%-a kifejezik a HLA-DQ2 valamilyen formáját, a többi pedig többnyire HLA-DQ8 pozitív. A HLA-DQ2-t tehát a kaukázusiak körülbelül egyharmada hordozza A HLA-DQ2 vagy -DQ8 szükséges, de nem elegendő a cöliákiához.

Ez a jelentés nem diagnosztikai teszt, de negatív prediktív értéke van, mivel a cöliákia nagyon valószínűtlen, ha a hajlamosító allélok hiányzó. A pozitív eredmény bizonyos genetikai hajlamot jelez a cöliákiára, de összességében még mindig nem valószínű. Az 1. táblázat a Cöliákiára vonatkozó HLA-státust mutatja. Ez nem egy átfogó elemzés a HLA-ról, amely az egyik legösszetettebb gén az emberi test! A legtöbb embernek nem lesz adata a DQ4-ről és a DQ7-ről, mivel úgy tűnik, hogy ezeket nem gyakran genotipizálják, de ezek a változatok nem gyakori.

A NutraHacker cöliákia jelentés megmutatja azoknak a HLA-haplotípusú egyéneknek a százalékos arányát, akiknél gluténellenes antitesteket (a cöliákia markere) észleltek.

A coeliakia jelentés mintájának megtekintéséhez kattintson ide

Töltsön fel nyers DNS-adatokat, hogy saját, személyre szabott cöliákiajelentést kapjon a NutraHacker Store-ban.