GYIK

Gyakori, hogy egyes táplálék-kiegészítőket egyaránt ajánlanak, és óvakodnak azoktól. Az ütközések azért fordulnak elő, mert szoftverünk minden rsID-t külön-külön megvizsgál, és csak az adott polimorfizmusra tesz javaslatot. Az emberi test nagyon összetett, és különböző vegyületekre pozitív és negatív reakciókat is végezhet. Minden konfliktust személyes alapon kell értékelni – esetleg a helyes cselekvési irány az érintett gének biokémiájából derül ki, vagy esetleg a próba-szerencse módszerére kell hagyatkoznia. Két gyakran előforduló példa a kurkumin és a metil-B12.

A kurkumin egy lenyűgöző vegyület, amely számos hatással van a szervezetre. Májvédő hatású, rosszul működő méregtelenítő gének stimulálására használható, idegvédő hatású. Azonban gátolja a MAO-A-t, ami negatív hatással lehet az agy biokémiájára, különösen, ha a MAO-A gyengén működő formája van. Ebben az esetben érdemes kipróbálni a kurkumint az egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásai miatt, de hagyd abba, ha észrevehetőek a mellékhatások.

Ha a metil-B12 ajánlott a B12 optimális formájaként, de Ön nem reagál a metil-donorokra , akkor a hidroxi-B12 valószínűleg jobb választás. A COMT egyes polimorfizmusai miatt az enzim csökkent sebességgel működik, ami lehetővé teszi a metil-donor vegyületek felhalmozódását.

Általában a NutraHacker kiegészítőkre vonatkozó ajánlások iránymutatásként vagy kiindulási pontként szolgálnak a meghatározott egészségügyi kiegészítéshez. a saját genetikája. Egyes konfliktusok elkerülhetetlenek, de ez azért van, mert mi adunk Önnek az eddig elérhető legmélyebb betekintést saját személyes genetikájába!

A metil-donor olyan molekula, amely rendelkezik egy rendelkezésre álló metilcsoporttal (-CH3) a szervezetben történő reakcióhoz. A metilcsoportok használhatók aktiválja/inaktiválja a vegyületeket a szervezetben, és befolyásolja az olyan dolgokat, mint a máj méregtelenítése, a hisztamin, az agyi neurotranszmitterek szintje, és DNS-expresszió. Néhány példa a metil-donorok kiegészítőjeként a trimetil-glicin, a SAM-e és a metilkobalamin.

A NutraHacker nem ad ki adagolási információkat a kiegészítéshez. Ez az információ az étrend-kiegészítő palackokon található, amelyek a kiegészítő formájától és a kívánt céloktól függően változhatnak.

Kérjük, kezdje el nyers adatainak feltöltésével az alábbi linkre kattintva:

töltse fel nyers 23andMe, AncestryDNA, tellmeGen vagy MyHeritage fájlját.

A kérdőív kitöltése után az összes elérhető terméket megvásárolhatja.

  1. Teljes génmutációs jelentés (37 USD) MINTA
  2. Celiakia jelentés (20 USD) MINTA
  3. Szolgáltatói állapot (23 USD) (csak a 23andMe nyers adatokhoz érhető el) MINTA
  4. Fitnesz (55 USD) MINTA
  5. Depresszió (85 USD) MINTA
  6. Fogászat (60 USD) MINTA
  7. Szoptatás (85 USD) MINTA

A fájl (kb. 400 MB) letöltése után kövesse az alábbi lépéseket az adatok eléréséhez:

  1. Csomagolja ki és bontsa ki a tömörített archívumot (lásd az utasításokat itt )
  2. telepítsen egy szövegszerkesztőt, amely képes kezelni a nagy szövegfájlokat (Windows opciók, Mac program, Linux esetén használhatja a „kevesebbet” a terminálban) li>
  3. nyissa meg a .vcf (Variant Call Format) fájlokat a szövegszerkesztővel a #2. lépéstől.


A .vcf (Variant Call Format) fájlformátum áttekintéséhez kattintson ide

A kérdőív kitöltése után elérhető imputált genomfájl a Beagle genotípus futtatásának eredménye. imputációs algoritmus a feltöltött adatokon. Az eredmény a nyers adatfájl kiterjesztett és becsült verziója körülbelül 30 millió helyre.

A küszöbhatás miatt a mitokondriumok általában nem mutatnak negatív egészségügyi hatásokat addig, amíg a mitokondriális genom 25%-a nem mutálódik (http://www.ncbi.nlm.nih. gov/pubmed/12467494). Sejtenként sok mitokondriumunk van, és ezeknek magas a mutációs rátája, így míg a mitokondriumokban végzett snp-elemzés hasznos földrajzi és történeti elemzésekhez, úgy érezzük, hogy az általános egészségügyi célú elemzésnek csak korlátozott előnyei vannak.

RSID: Referencia SNP-fürtazonosító (ez a szám egy egyedi polimorfizmust jelöl a genomban, tekintsd úgy, mint a "címet", ahol megkeresed a Önt érdeklő allélek).

VÁRHATÓ: Ez a polimorfizmus előnyösebb változata. Általában ez az elterjedtebb típus, de néha a kevésbé elterjedt változatnak jobb funkciója van.

GENOTÍPUS: Az Ön tényleges alléljei a várthoz képest. Mivel két génpéldányunk van, két allélt kap – hacsak nem férfi, és a gén az Y kromoszómán található.

KOCKÁZAT: A várttól való eltérés. A sárga (1/2), más néven heterozigóta, azt jelenti, hogy van egy allél egy "normál" másolata és egy megváltozott változata. A piros (2/2 vagy 1/1) homozigóta, ami azt jelenti, hogy nem létezik "normális" másolat. Ezek persze komolyabbak!

GENOTÍPUS GYAKORISÁG: Az Ön genotípusának vagy allélkombinációjának előfordulása a populációban. Érdekes összehasonlítani, és látni, hogy hányan hasonlítanak hozzád, nem igaz?

Ez igaz, ez a jelentés csak a cöliákia lehetőségére vonatkozik, ami ebben az esetben nem valószínű. Nem fedi le a gluténérzékenység egyéb okait. Kérjük, látogasson el a Celiac.org webhelyre a lisztérzékenységgel kapcsolatos további információkért.

Tekintse ezt a jelentést inkább eszköznek, mint valaminek, amely pontosan leírja, mit kell tennie. Az első javaslat a húzás nyissa fel a dinamikus grafikonokat (az oszlopdiagramokat), válassza ki az etnikai hovatartozását, majd válassza a „Minden kezelés előrejelzésekkel” lehetőséget. Az előrejelzések azok ítélethozatalra használják, ha a variánsunk heterozigóta. A kialakított táblázatból olyan gyógyszereket keres, amelyek rendelkeznek a a legmagasabb zöld sávtól a legalacsonyabb piros sávig (a zöld pozitív választ ad, a piros pedig csökkent választ). Lesz egy néhány jó lehetőségként jelenik meg, és összességében megnézheti, hogy milyen osztályokba tartoznak, és ha különböző osztályokban vannak, akkor Döntse el, hogy az antidepresszánsok melyik osztálya néz ki jól.

Ha szeretne részt venni a kutatásban, vagy olyan orvossal dolgozik, aki szeretné látni, akkor előhozhatja a dinamikus táblázatot, és keressen bármilyen kívánt változó alapján, például az adott med. Ez megjeleníti az adatokat, a válaszokat és a kutatást, így láthatja hogyan gyűjtötték össze az információkat.

Az Ancestry.com oldalról szóló részletes utasításokért kérjük, kattintson ide.

A 23andMe.com oldalról szóló részletes utasításokért kérjük, kattintson ide.

A Genes for Good adatainak nincs kellő átfedésük a rendszerünkkel, ezért nem dolgozzuk fel ezt az adatforrást.

E-mail cím "engedélyezőlistára" tétele azt jelenti, hogy kifejezetten meg kell adni, hogy erről a címről szeretne e-mailt kapni. Tekintse meg, hogyan állíthat be "engedélyezőlistát" a Gmailben.