Vincamin - NutraHacker Tudományos Vita

Vissza a tartalomjegyzékhez
A Vinca rosea egyik aktív alkotórésze, a vincamin a Nrf-2/NF- modulációja révén enyhíti a kísérletileg kiváltott akut tüdősérülést svájci albínó egerekben κB jelzési kaszkád

Az akut tüdőkárosodás (ALI) vagy az akut légzési distressz szindróma (ARDS) az egyik vezető tüdőgyulladásos betegség, amely jelentős morbiditást és mortalitást okoz. A vinamin egy új fitokemikália ígéretes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal. Jelen munkában a vinkamin védőhatását vizsgálták in vitro (Nyers 264,7 makrofágok) és in vivo lipopoliszacharid (LPS) által kiváltott ALI ellen svájci albínó egereken. A vinamin szignifikánsan csökkentette a nitrit és a TNF-α felszabadulását az LPS által stimulált makrofágokból, és növelte az IL-10 szintjét, ami erős gyulladásgátló hatást jelez. Ezek az eredmények potenciális jelentőséggel bírnak a COVID-19 kezelésében, mivel a tüdősérülés és az ARDS kritikus jellemzői.

A Vincamin-kezelés hatékonysága az elülső ischaemiás optikus neuropátia patkánymodelljében

A vinamin és származékai, amelyek agyi értágítóként működnek, könnyen átjutnak a vér-agy gáton, javítják az ischaemiás szövet anyagcseréjét és védik az idegsejteket.

A vinkamin védő hatást fejt ki a spirális ganglion neuronjaira endolimfatikus hydrops tengerimalac modellekben

A jelen tanulmány a vinkamin újszerű alkalmazását jelezte az ELH képződés visszaszorításában a VAP/AQP2 jelátviteli útvonal leszabályozásával. Az is kiderült, hogy a vinkamin hallásvédő hatást fejtett ki a neurotropin-függő PI3K/Akt jelátviteli útvonal javítása révén az SGN-ekben.

A vinkamin, mint GPR40 agonista, javítja a glükóz homeosztázist 2-es típusú cukorbeteg egerekben

A Vincamint, a madagaszkári gyöngyvirágból kivont monoterpenoid indol alkaloidot klinikailag szív-agy-érrendszeri betegségek kezelésére használják, de nootrop funkcióval rendelkező étrend-kiegészítőként is kezelik. Érdekes módon azt találtuk, hogy a vinkamin megvédheti az INS-832/13 sejtek működését a G-protein-kapcsolt receptor 40 (GPR40)/cAMP/Ca2+/IRS2/PI3K/Akt jelátviteli útvonal szabályozásával, miközben növeli a glükóz-stimulált inzulin szekréciót (GSIS) a GPR40/cAMP/Ca2+/CaMKII útvonal modulálásával, amely egy új mechanizmust tár fel a GPR40 által közvetített sejtvédelem és a GSIS mögött az INS-832/13 sejtekben. Ezenkívül a vinkamin beadása hatékonyan javította a glükóz homeosztázist akár HFD/STZ, akár db/db 2-es típusú diabéteszes egerekben.

A vinkamin, egy biztonságos természetes alkaloid, egy új rákellenes szer

Azt találtuk, hogy a vinkamin stimulálta a kaszpáz-3-függő apoptózist és csökkentette a mitokondriális membránpotenciált, ami végül citokróm C felszabadulásához vezetett. Azt is megállapították, hogy a vinkamin kioltja a hidroxil-szabad gyököket és kimeríti a vasionokat a rákos sejtekben. Étrend-kiegészítőként a vinkamin szinte nem mérgező a BEAS-2B és 3T3-L1 sejtekben. Ezért azt javasoljuk, hogy a vinkamin biztonságos rákellenes szer a tüdőráksejtekben. Más rákbetegségekben betöltött szerepét még nem vizsgálták.

Töltsön fel nyers DNS-adatokat, hogy még ma elkezdhesse ingyenes nyers DNS-elemzését!